Harlem Globetrotters vytiahli z publika aj prešovského primátora

18.06.2005 Celý región

Prešov 18. júna (TASR) – Harlem Globeetrotters, svetoznámi žongléri s basketbalovou loptou spoza veľkej mláky, zavítali v piatok prvýkrát na východ Slo...
Prešov 18. júna (TASR) – Harlem Globeetrotters, svetoznámi žongléri s basketbalovou loptou spoza veľkej mláky, zavítali v piatok prvýkrát na východ Slovenska. V Prešove sa popoludní najprv prešli pešou zónou, potom navštívili radnicu, kde sa zapísali do pamätnej knihy mesta a v podvečer to už \"rozbalili\" pred zrakmi zhruba troch a poltisíca divákov na celé dve hodiny.

Pojem guľaté čudo, ako zvyknú mnohí lopte hovoriť, v ich podaní postupne strácalo význam, pretože žiadne kúsky s ňou im neboli cudzie. Do početných ukážok žonglovania dokázali zapojiť všetky časti tela - ruky, nohy, hlavy, bruchá, chrbty, ba i sedacie svaly. Fanúšikov prinútili nie iba žasnúť nad ich fintami, no tiež sa poriadne zasmiať pri rôznych humorných kúskoch. No o nič menej pri americkej interpretácii niektorých slovenských slov, ktoré sa zrejme v rámci slovenského turné naučili vyslovovať. Z času na čas vytiahli z publika šarmantnú dámu či malé dieťa, ktorí museli po nich na palubovke opakovať niektoré pohybové kreácie, či triafať do koša. Ich pozornosti neušiel ani primátor Prešova Ing. Milan Benč, ktorého si pamätali z prijatia na radnici, a tak musel prvý muž Prešova chtiac nechtiac predviesť aspoň náznak náročných tanečných prvkov.
Čím ďalej tým viac odviazaní \"šoumeni z gumy\" zabávali obecenstvo verní povesti, ktorá ich predchádzala. Riflová košeľa diváčky sediacej v prvom rade poslúžila jednému z nich ako uterák a po použití sa dokonca ocitla na jej hlave. No a samozrejme, že sa hral aj \"vážny\" zápas s ich tradičným sparingpartnerom z tímu Nationals. Zrodil sa aj konečný výsledok, ten ale dozaista nikoho v prešovskej Mestskej hale nezaujímal. Na záver vydareného večera sa uskutočnila autogramiáda a fotenie.
 

Vyberte región

mark